Zo gebruik jij je creditcard veilig in 2021

zo gebruik jij je creditcard veilig in 2021

Gek is dat eigenlijk. Als je betaalt met je creditcard komt er eigenlijk nooit een pincode aan te pas. Het gaat vaak om het creditcardnummer, de verloopdatum van de betaalkaart en de CVC-code, de code op de achterkant van de betaalpas.  Ook in 2021 is het weer oppassen geblazen, want ook dit jaar ligt het gevaar weer op de loer. Om je een beetje te helpen; zo gebruik jij je creditcard veilig in 2021.

Zo gebruik jij je creditcard veilig in 2021; meld vermissing van de kaart meteen bij de aanbieder van de betaalkaart

Eigenlijk loop je als consument weinig risico als iemand anders iets met jouw creditcard koopt. Het is namelijk aan de acceptant om de creditcard te controleren. Het risico ligt dan dus bij de acceptant.  Raak jij de creditcard kwijt? Bel dan de verstrekker van de creditcard en laat de kaart zo snel mogelijk blokkeren. Zijn er al betalingen verricht of is er geld opgenomen met jouw betaalkaart? Probeer dan aan te tonen dat jij dit niet zelf geweest bent. Is er sprake van een langlopende verbintenis met  de verstrekker van de creditcard?  Dan is de kans groter dat je het geld gewoon terugkrijgt.

Controleer bedrag en muntsoort

In het kader van zo gebruik jij je creditcard veilig in 2021 hoort ook het regelmatig checken van de afschriften. Verder is het verstandig om als je een creditcard hebt er meteen je eigen handtekening op te zetten. Moet jij je creditcard afgeven, controleer dan altijd of je wel de juiste kaart terug gekregen hebt. In het buitenland ben je bovendien scherp op het feit  of bedrag en muntsoort correct ingevuld zijn. Is er sprake van diefstal? Meld dit dan zo snel mogelijk bij de verstrekker van de betaalkaart.

Rate this post

Plaats een reactie