Debit card

Debit card: prepaid creditcard voor iedereen

CreditcardOmschrijvingOpties 
Viabuy Prepaid Mastercard
Populairste Prepaid creditcard, goedkoop en makkelijk in gebruik.
Meer informatie >

Service: Creditcard ServiceCreditcard serviceCreditcard service
Geen BKR toetsing!
Bijdrage: 19,90
Uitgiftekosten: 69,90
Mastercard classic creditcard aanvragen
of direct aanvragen


In andere Europese landen. zoals bijvoorbeeld Engeland, is de debit card al jarenlang een begrip. Ook hier in Nederland kiezen steeds meer consumenten voor een debit card in plaats van voor een reguliere creditcard. Maar wat is nou precies het voordeel van een debit card? Hoe vind je de beste kaart voor jou en hoe kun je de kaarten op de markt vergelijken? Wij hebben deze website in het leven geroepen om jou een eerlijk en onafhankelijke bron van informatie te bieden over de voor- en nadelen van creditcards en prepaid creditcards, oftewel de debit card. Met een debitcard heb je het voordeel dat je, net zoals bij een credit card, bijvoorbeeld vliegtickets kunt boeken en betalen via het internet. Ook wordt een debit card wereldwijd geaccepteerd. Een dergelijke kaart is niets minder dan een creditcard. Het grootste verschil met een creditcard is de manier waarop jij voor een saldo op jouw kaart zorgt.

Het gebruiken van een debit card

Om betalingen te kunnen doen met een debit card, zul je eerst moeten zorgen voor een tegoed op de kaart. Dit saldo stort je zelf op de kaart, bijvoorbeeld vanuit jouw bankrekening. Vervolgens kun je dit saldo gebruiken voor het doen van betalingen. Je leent geen geld van de bank, of van de creditcard maatschappij. Dit is dan ook de reden waarom je geen rente hoeft te betalen over een uitstaand bedrag. Er zijn geen zorgen over het voldoen van maandelijkse aflossingen. Jij bepaalt wat jouw limiet is op de debit kaart. Wanneer je geen saldo op jouw kaart hebt staan, vul je dit eenvoudig aan door geld over te maken naar de kaart.

Zo kun je de debit card dus gebruiken als een creditcard. Grote creditcardmaatschappijen, zoals bijvoorbeeld Mastercard, bieden de mogelijkheid om een prepaid creditcard aan te vragen. Je betaalt doorgaans een (klein) bedrag om de kaart te mogen gebruiken. Dit bedrag wordt jaarlijks in rekening gebracht. Ook kan er sprake zijn van extra kosten wanneer je contant geld opneemt met jouw debit card. Verder zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van de kaart. Bekijk de debit cards (of prepaid kaarten) in ons overzicht van de creditcards op de Nederlandse markt. Zo kun je op basis van duidelijke informatie kiezen voor de creditcard of debit kaart die bij jou past. Het spreekt voor zich dat een debit kaart bij uitstek geschikt is voor degenen die geen reguliere creditcard aan kunnen vragen, bijvoorbeeld vanwege een BKR notering.

Debit card
4.3 (86.67%) 9 vote[s]