American Express Blue

American Express Blue creditcard reviewAmerican Express is een begrip in de wereld van de creditcard. AMEX, want zo wordt de onderneming ook wel genoemd, biedt voor elke specifieke situatie een prima creditcard en dankt veel van de klanten aan het spaarsysteem dat bij de verschillende creditcards hoort. Tegenstanders van een creditcard van American Express wijzen niet zelden naar het feit dat de betaalkaart niet overal geaccepteerd wordt, dit in tegensteling tot bijvoorbeeld Visa en Mastercard.

 

Meer informatie over American Express Blue 

of direct aanvragen >

Bij besteding van twee euro krijg je een spaarpunt bij je American Expres Blue

Opvallend: in vergelijking met andere creditcards van American Express is de American Express Blue een goedkope creditcard. Was dat in eerste instantie vanwege het feit dat er geen spaarprogramma aan deze creditcard gekoppeld was, dat spaarsysteem is er nu wél. Bij de American Express Blue krijg je voor elke twee euro die je besteedt een spaarpunt.

Korting op cadeaus, hotelovernachtingen en vliegtickets

De wat lagere prijs is ook meteen een belangrijke reden voor veel menen om juist deze creditcard te bestellen. Of  ook daadwerkelijk sprake is van een goedkope creditcard kun je checken bij AllsoverCreditcards.nl, waar alle aanbieders van creditcards onder de loep worden genomen. American Express dankt veel klanten aan het ondertussen befaamde spaarsysteem. Met je gespaarde punten krijg je korting op cadeaus, vliegtickets en hotelovernachtingen, om maar een aantal voorbeelden te nemen.

AMEX biedt heel veel verschillende soorten creditcards aan

De American Express Creditcard kent geen standaard bestedingslimiet maar wél een prima dekking tegen eventueel misbruik van je American Express creditcard. Met de American Express Blue krijg je ook nog eens voorrang bij de verkoop van tickets voor concerten overigens, en ook dat is iets waardoor AMEX zich toch steeds weer weet te onderscheiden ten opzichte van andere aanbieders van betaalkaarten. AMEX biedt overigens heel veel verschillende soorten creditcards aan, voor een overzicht kijk je op AllesoverCreditcards.nl.

Twee extra en gratis Blue Cards

Het feit dat je met de American Express Blue niet overal in ons land en ook niet overal in het buitenland terecht kunt, wordt door gebruikers toch wel als een nadeel ervaren. Voordeel van de American Express Blue is weer de lage inkomensgrens die gehanteerd wordt met 18.000 euro bruto per jaar. Bestel je een Blue van AMEX, dan kun je er twee gratis Blue Cards bij krijgen. En ook die kaarten bieden toegang tot pre-sales bij concerten en bieden je een aankoopverzekering zoals je ook weinig gevaar loopt bij diefstal van je creditcard.

AMEX rekent een wisselkoersopslag van 2,5 procent

Kies je voor de American Express Blue dan betaal je gewoon per maand. Neem je geld op dan kost je dit 3,5 procent van het opgenomen geldbedrag. Als wisselkoersopslag wordt een percentage van 2,5 procent gerekend.  Daarmee is de Blue van American Express beslist niet de duurste creditcard die beschikbaar is. Voor het opnemen van geld geldt het percentage dat berekend wordt overigens vanaf een minimale opname van 4,50 euro. Als je in aanmerking wilt komen voor deze creditcard van AMEX dien je behalve 18.000 euro bruto per jaar dient ook de krediettoets van het BKR  een positieve uitkomst te hebben.

Meer informatie over American Express Blue 

of direct aanvragen >