Revolut Prepaid Card review

revolut prepaid card reviewsHét grote voordeel van de Revolut Prepaid Card? Dat is zonder enige twijfel het feit dat er geen extra kosten berekend worden voor het betalen in een vreemde munt. Het maakt de Revolut Prepaid Card met name interessant voor mensen die nogal eens buiten Europa reizen en zeker ook voor die mensen die vaak of vaker geld naar het buitenland overschrijven.

 

Meer informatie over Revolut Prepaid Card

of direct aanvragen >

Elektronisch geld en de scepsis

Waarom de Revolut Prepaid Card dan nog niet zo heel erg bekend is en nog niet door veel meer mensen gebruikt wordt? Dat komt vooral omdat Revolut een uitgever van elektronisch geld is. Dat heeft behalve de dan geldende vertrouwenskwestie nog een nadeel, want het saldo op je Revolut rekening valt namelijk niet onder het garantiestelsel. Het geld wordt, er gerststelling, overigens wel door een apart bedrijf bewaard. Stel dat Revolut failliet zou gaan, dan kun je dus toch nog bij je rekeningen.

Je betaalt amper gebruikskosten voor je Revolut Prepaid Card

Kies je voor de Revolut Prepaid Card dan zul je ervaren dat er amper gebruikerskosten in rekening worden gebracht. Opwaarderen doe je simpel met een gratis bankoverschrijving en wereldwijd geld opnemen kost je helemaal niets, als je maar onder de grens van 200 euro per maand blijft. Zit je boven die grens van 200 euro, dan betaal je 2 procent kosten. Ook voor het verzenden van je Revolut Prepaid Card worden verzendkosten in rekening, zes euro om precies te zijn. Daarmee zijn ook de meeste kosten wel benoemd. Revolut rekent op werkdagen ook al geen wisselkoersopslag, mits je onder de zesduizend euro blijft. Kom je daarboven dan betaal je net als in het weekend tussen de 0,5 en 1 procent. Op AllesoverCreditvards.nl kun je mooi zien hoe de percentages van deze prepaid creditcard zich verhoudt ten opzichte van andere aanbieders van creditcards.

Niet geschikt om de huur mee te betalen

Nee, de Revolut Card is niet geschikt om je huur mee te betalen en de klantenservice is Engelstalig, om maar eens twee mogelijke nadelen van de Revolut Prepaid Creditcard te benoemen. Voor het overigens kleven er aan deze kaart van Revolut eigenlijk alleen maar voordelen; de prepaid card is erg goedkoop, je krijgt gewoon een eigen IBAN-nummer en betaalt altijd de werkelijke koers, zonder dure opslag dus.

Betaal in 150 verschillende valuta’s

Revolut biedt een kaart van Visa of van Maestro en aan je kaart wordt een IBAN-nummer gekoppeld. Je betaalt met Revolut heel simpel in 150 verschillende valuta’s en maakt rekeningen over in 24 verschillende valuta’s. En dat zonder meerkosten. Revolut probeert de kosten voor de gebruiker zo laag mogelijk te houden en vraagt ook al geen jaarbijdrage voor de pas en de rekening. Daarmee is de conclusie gerechtvaardigd dat Revolut je heel veel voordelen biedt. Dat blijkt ook wel als je de verschillende soorten creditcards en aanbieders op het online platform AllesoverCrditcards.nl gaat vergelijken.

Saldo valt niet onder het garantiestelsel

Het feit dat Revolut met elektronisch geld werkt en het feit dat het saldo op je rekening niet onder het garantiestelsel valt, zorgt nog voor enige scepsis bij de consument. Voor het overige biedt de Revolut Prepaid Creditcard alleen maar voordelen, met name voor je eigen portemonnee.

Meer informatie over Revolut Prepaid Card

of direct aanvragen >