Rabobank overvalt klanten met modernisering creditcards

Rabobank vernieuwt creditcard

Rabobank vernieuwt creditcard

Rabobank overvalt klanten met modernisering creditcards. Die conclusie kan wel getrokken worden nu er nogal verschillend wordt gereageerd op die modernisering van de betaalkaart. Klanten voelen zich tenminste overvallen. Helemaal omdat het ook gaat om creditcards van de Rabobank die nog lang niet verlopen zijn.

Rabobank moderniseert creditcard

De Rabobank heeft de grootschalige moderniseringsactie van de creditcards bewust in de luwte gehouden. Dit om zo de phishers niet wijzer te maken als ze al zijn. Geen gekke gedachte van de bank, die ondertussen op de eigen website wel een pagina heeft aangemaakt met alles over het vernieuwen van de creditcards.

Geschikt voor Apple Pay

De Rabobank achtte de tijd rijp om te moderniseren en een voorschot te nemen op de toekomst.  Het design van de creditcard zal helemaal nieuw worden en in z’n algemeenheid zal de betaalkaart van de bank meer mogelijkheden krijgen. De creditcard wordt geschikt voor onder meer Apple Pay, is ingericht op biometrische beveiliging bij betalingen en zal op meer vlakken toekomstproof zijn.

Nieuw nummer en een nieuwe pincode

Gebruikers van een creditcard van de Rabobank voelen zich redelijk overvallen met het bericht dat ze een nieuwe creditcard krijgen. Dat geldt ook voor de mededeling dat er een nieuw nummer en een nieuwe pincode komt. Dit omdat ze er zelf niet om gevraagd hebben en de card er dus nog helemaal niet aan toe is.  Regeren is echter vooruitzien. Het feit dat de Rabobank de grootscheepse modernisering toch doorzet siert de bank.

Dat de Rabobank actie ondernam heeft- zo zeggen ingewijden- te maken met het feit dat BNP Paribas al eerder experimenteerde met betaalkaarten met een vingerafdrukbeveiliging. Dat was voor de bank een signaal om nu ook vernieuwingen door te gaan  voeren.

Rabobank moderniseert creditcard dus, iets dat op de website van de bank nog eens nader toegelicht wordt en waar je de antwoorden op de meeste vragen vindt.

Creditcard ook na lockdown vaker gebruikt

Creditcard ook na lockdown vaker gebruikt, de pinbetalingen blijven achter. Uit onderzoek is vast komen te staan dat de creditcard en iDeal vaker gebruikt worden dan ervoor. De pinpas daarentegen, ziet lijdzaam toe hoe er minder gebruik van wordt gemaakt. Dit heeft alles te maken met het feit dat mensen toen meer veroordeeld waren tot online winkelen. Die gewoonte zet zich nu dus voort. 

creditcard wordt meer gebruikt

Creditcard vaker gebruikt, iDeal stijgt meer dan gebruikelijk

iDeal stijgt al jaren. Gemiddeld elk jaar opnieuw is er sprake van een groei van 29 procent. In april was dit zelfs 40 procent. De stijgende lijn vlakte daarna wel iets af toen de maatregelen opgeheven werden, de pus ten opzichte van de gebruikelijke 29 procent bleef.

Online winkelen en een oudere gebruikersgroep

De creditcard word dus meer gebruikt vanwege vooral online winkelen. Verantwoordelijk daarvoor is de groep mensen tussen de 50 jaar en 80 jaar. Ook zij  moesten wel online boodschappen doen in de lockdown periode.  En hoewel er van uit was gegaan dat deze groep zich niet meer in online shoppen zou verdiepen, was niets minder waar. Deze groep wat oudere mensen zweert ondertussen ook bij het betalen met de creditcard.

 

Apple Card mogelijk al dit jaar buiten Amerika beschikbaar

Apple Card al eerder buiten Amerika beschikbaar?

Apple Card al eerder buiten Amerika beschikbaar?

Het heeft er alle schijn van dat de fysieke Apple Card mogelijk al dit jaar buiten Amerika beschikbaar komt. Nu is de fysieke betaalkaart alleen nog in Amerika beschikbaar. Voorlopig zijn het echter alleen geruchten. Apple zelf heeft niets bevestigd.

Apple Card mogelijk al dit jaar buiten Amerika beschikbaar; de signalen zijn er

Helemaal uit de lucht komen de geruchten overigens niet vallen. Zo is Apple momenteel op zoek naar Apple Card Product Managers. Mensen die deze functies gaan bekleden moeten relaties met banken en instanties gaan opbouwen. Dat zou op banken buiten Amerika kunnen duiden. Overigens wordt er al gespeculeerd dat de Apple Card eventueel tegelijk uitgerold gaat worden tegelijk met iOS 14.1 of 14.2.

Samenwerking met Goldman Sachs en Mastercard

Andere mensen claimen zeker te weten dat Apple op zoek is naar mensen  in regio’s buiten de Verenigde Staten. Maar wat die regio’s dan precies zijn, wordt niet door dezelfde mensen verteld. Het geeft wel aan dat mensen smachten naar de komst van Apple Card . De betaalkaart werd vorig jaar uitgebracht in de Verenigde Staten en is het resultaat van een samenwerking met Goldman Sachs en Mastercard.

Geen puntensysteem, wel deel aankoopbedrag terug

Bijzonder aan de creditcard is dat niet gewerkt wordt met een puntensysteem. Wel krijg je als je met Apple Pay betaalt een deel van het aankoopbedrag terug. Wil je meer  weten over de Apple Card? Kijk dan hier op dit platform om alles te weten te komen over de Apple Card.

Betalingen met creditcard in Italie worden beloond

netalen met creditcard wordt beloond

betalen met creditcard wordt beloond

Het is zeer de moeite waard om vanaf 1 december in Italië met de creditcard of met de pinpas te betalen. Dan namelijk krijg je of 10 of 15 procent van het aankoopbedrag terug. Gulle gever is de Italiaanse overheid. Met de maatregelen hoopt men het zwart geld in het land terug te dringen. Helemaal spontaan was de actie van de Italiaanse overheid niet. Dit is min of meer een eis van de EU, dat Italië geld beschikbaar stelde vanwege de coronacrisis maar daar hervormingen voor terug wil zien.

Betalingen met creditcard in Italië worden beloond, teruggave van 10 of 15 procent aankoopbedrag

In Italië heb je voldoende winkels die met bordjes vragen om toch vooral contant te betalen. Dat gebeurde dan ook op grote schaal. De winkelier gaf veel van het cash geld echter niet op aan de belasting. Op die manier is de Italiaanse overheid ontzettend veel geld misgelopen. Deskundigen hebben berekend dat het dan gaat om een bedrag van 190 miljard euro. Dat is omgerekend per Italiaan 3100 euro.

Op initiatief van de Europese Unie

De EU steunt Italië met de crisis die is ontstaan na de uitbraak van corona. Daar verwacht en echter wel iets voor terug. Een daarvan is het terugdringen van de massale belastingontduiking dus. De maatregel gaat in per 1 december van dit jaar. Zeker is dat voor de kleinere bedragen, zoals een kopje koffie bijvoorbeeld, een teruggave van 15 procent gaat gelden. Voor hogere bedragen is dat dus 10 procent. Waar de grens precies ligt, is niet bekend. Dat moet nog vorm krijgen.

Prepaid creditcard mede bepalend succes online banken

Bunq is een van de online banken

Bunq is een van de online banken

Het kan en zal niemand ontgaan zijn.  De bankenwereld is al veranderd en die trend zal zich de komende jaren verder voortzetten. Er lijken wel steeds meer online banken te komen, banken die we kennen als N26, Revolut, Monzo en ook het Nederlandse Bunq.  Belangrijk aandeel in het succes van deze online banken is wel de gratis prepaid creditcard die je er doorgaans zomaar bij krijgt.

Prepaid creditcard mede bepalend succes online banken, cijfers zeggen alles

Dat het goed gaat met online banken is af te lezen aan de cijfers. Zo had N26 begin dit aar al vijf miljoen klanten. Revolut had er zelfs een keer zo veel. Ondertussen is uitgerekend dat Revolut en N26 aan het einde van het jaar samen 24 miljoen klanten zullen hebben. Ga er maar aan staan. Ook in ons land neemt de populariteit van de online banken gestaag toe.

Prepaid creditcard een van de succesfactoren

De prepaid creditcard is een van de succesfactoren van de online bank.  Vaak wordt door de online bank een gratis prepaid creditcard aangeboden als besloten wordt een rekening bij een online bank te openen.  De prepaid creditcard is ideaal  voor mensen die geen reguliere creditcard kunnen aanschaffen of mensen die er wel een willen maar er niet voor willen betalen.  Zo goed als alle klanten van de online banken Bunq, Revolut, Bonzo en N26 hebben een debit Mastercard of een debit Visacard. Op een dergelijke kaart moet eerst geld gestort worden, voor je er mee kunt betalen.

Account met een IBAN-rekening

Bij een account krijg je bij de online bank vaak een IBAN-rekening en via een uitstekende app doe je al je bankzaken. Omdat er gewerkt wordt met de PSD2 techniek zijn tal van nieuwe opties beschikbaar. Je kunt dus diverse rekeningen samenvoegen zo en kunt de rekeningen indelen op categorieën. Nadeel? De online banken, behalve het Nederlandse Bunq, ondersteunen iDeal niet.

Nederland betaalt het liefst met creditcard, pinpas of smartphone

mensen betalen het liefst met creditcard, pinpas en smartphone

mensen betalen liefst met creditcard, pinpas en smartphone

Nederland betaalt het liefst met creditcard, pinpas of smartphone. Dit is uit onderzoek van Capterra gebleken. Het onderzoek werd gehouden onder zesduizend Europeanen en duizend Nederlanders. Voornaamste conclusie is echter dat meer dan de helft van de ondervraagden nog niet klaar is voor een leven zonder cash.

Nederland betaalt het liefst met creditcard, pinpas en smartphone en cash moet blijven

Er kwamen een aantal interessante conclusies uit het onderzoek naar voren.  De eerste is dat precies 56 procent een even zonder cashgeld nog niet ziet zitten. Daarmee is wel nadrukkelijk een verandering gaande, want vijf jaar geleden was dit nog 78 procent. Andere conclusie is dat 77 procent van de mensen bij voorkeur betaalt met creditcard, pinpas en smartphone,

Slechts 18 procent betaalt bij voorkeur met contant geld

Slechts 18 procent betaalt nog steeds het liefst met contant geld. Voornaamste reden die gevierd werd is dat mensen zo meer grip op hun uitgaven hebben.  Zeker door het uitbreken van het coronavirus is betalen met cash sterk afgeraden ondanks het feit dat het virus eigenlijk niet via geld overgebracht kan worden. Die kans is namelijk minimaal.

Nog 97 procent van de winkels accepteert nog cash

Ondertussen is nog 97 procent van de winkels bereid contant geld te accepteren. Vijf jaar geleden was dat nog de volle 100 procent. Ter Stal, een modeketen, is ondertussen een pin-only bedrijf geworden. Dit vanwege de veiligheid en het feit dat ook het storten van cash geld steeds moeilijker wordt.

 

Creditcard is een geduchte concurrent van reguliere leningen

creditcard als leningsvorm

creditcard als leningsvorm

De creditcard is een geduchte concurrent van reguliere leningen geworden, zo is uit onderzoek gebleken.  Steeds vaker vragen mensen die geld nodig hebben een creditcard aan in plaats van het aanvragen van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Creditcard is een geduchte concurrent van reguliere leningen en wint van de PL en het doorlopend krediet

Mensen ervaren in de praktijk dat het aanvragen van een creditcard gemakkelijker en sneller is dan wanneer ze een lening aanvragen. Let wel, dit gaat wel om de groep mensen zonder BKR-notering. Mensen met een dergelijke notering komen vaak niet in aanmerking voor een creditcard. Deze  groep kan uit de voeten met een prepaid creditcard.

Ook rekening creditcard kan vaak in termijnen betaald worden

Kies je voor een persoonlijke lening dan ga je een lening aan voor een vastgestelde termijn met steeds hetzelfde bedrag per maand dat je aflost. Een doorlopend krediet bied je meer flexibiliteit. Het geld dat je aflost kun je later namelijk weer opnemen. De aanbieder van de creditcard schiet je als het ware geld voor, geld dat je op dat moment even niet hebt. De rekening volgt aan het einde van de maand en word in beginsel verrekend met je bankrekening.  Je kunt bij de meeste aanbieders van creditcards echter ook in termijnen betalen.

 

 

Kosten gebruik creditcard omlaag

kosten creditcard omlaag

kosten creditcard omlaag

Kosten gebruik creditcard omlaag. Dat is het resultaat van zeven jaar onderzoek van de Europese Commissie naar de toeslagen  op creditcards. Die toeslagen deden opgeld als je betaalde met de creditcard in reguliere winkels.  Zoals bekend bij creditcardhouders ben je als je betaalt met de creditcard in winkels behoorlijk meer geld kwijt dan wanneer je gewoon je pinpas gebruikt. Dat verschil is nu beduidend minder.

Toeslagen op gebruik creditcard aan banden gekegd

Consumenten betalen minder voor het gebruik van de creditcard. Dit is zo sinds de hoge toeslagen voor het gebruik van creditcards aan banden zijn gelegd. Mede vanwege het feit dat het aantal betalingstransacties binnen de Europese Unie sterk zijn toegenomen, zijn  de toeslagen onderzocht die je betaalde voor het gebruik van de kredietkaart.

Kosten gebruik creditcard omlaag

Tot voor kort werd een maximum gesteld aan de kosten die winkeliers aan banken betaalden als zij betaling met de creditcard accepteerden. In dat kader kreeg MasterCard vorig jaar al honderden miljoenen euro’s aan boetes opgelegd. Dit omdat de Europese Commissie vastgesteld had dat de creditcard leverancier kunstmatig de kosten voor gebruik van de creditcard verhoogde. Naar de toeslagen op betalen met de creditcard werd al onderzoek gedaan vanaf 2013.

Het resultaat van dit jarenlange onderzoek is dat de consument voortaan beduidend minder kwijt is aan toeslag. Dat maakt betalen met de creditcard in winkels een stuk aantrekkelijker .

Apple voegt Amex creditcards toe aan Apple Pay

Ook Amex creditcards klaar voor Apple Pay

Ook Amex creditcards klaar voor Apple Pay

Apple voegt Amex creditcards toe aan Apple Pay. In navolging van de betaalpassen  voegt Apple Pay ook steeds meer creditcards toe. Onlangs werden ook de creditcards van American Express toegevoegd. Ondertussen wordt het gemor onder mensen die aangesloten zijn bij de kleinere banken steeds luider. Steeds meer mensen dreigen de overstap naar banken te maken die zowel met de pinpas als de creditcard met Apple Pay kunnen betalen.

Apple voegt Amex creditcards toe aan Apple Pay

Zo op het oog heeft Apple Pay het prima voor elkaar in ons land.  Het werkt nauw samen met ING, Bunq, ABN Amro en ook de Rabobank. ING was de eerste die de Maestro-pas koppelde met Google Pay. Apple koos er in eerste instantie voor om de Maestro pinpassen toe te voegen. Dit omdat in ons land nou eenmaal meer met de pinpas wordt betaald dan met de creditcard. Van de genoemde banken is ondertussen de creditcard toegevoegd.

Het regent klachten bij leden van de kleinere banken

Leden van kleinere banken als ASR, SNS en KNAB zijn nog in het geheel niet verbonden met Apple Pay. Dit geldt voor zowel de pinpassen als de creditcards. Dat frustreert en om die reden zijn al veel mensen naar een andere bank overgestapt en driegen nog veel meer mensen dat te doen,. Waarom de kleinere banken er niet uitkomen met Apple, is vooralsnog een raadsel overigens.

Een van de laatste landen van Europa

Apple Pay werd in 2014 beschikbaar. Het duurde echter tot 2019 voor het ook in ons land toegepast werd.  Nederland was daarmee een van de laatste Europese landen die nog niet werkte met Apple Pay. Nu kun je al in 95 procent van de winkels met Apple Pay betalen.

Transactie via iDeal is gemeengoed geworden

saldo checken

marktaandeel is iets gezakt

iDeal is jarig. Het online betaalsysteem bestaat vijftien jaar en dat wordt gevierd. Dat mag, zeker als je kijkt naar de resultaten de iDeal de afgelopen jaren boekte, want die waren ronduit goed.  De afgelopen maand is liefst 77,7 miljoen  keer gebruik gemaakt van iDeal.  Dat was overigens meteen een nieuw record.

Marktaandeel iDeal is gestegen, transactie via iDeal is gemeengoed geworden

Dat het marktaandeel van iDeal groeide en die van creditcards iets terugliep, heeft alles te maken met het feit dat er minder reizen geboekt werden. De verwachting is echter dat dit als het virus bestreden is weer hersteld wordt naar de oude situatie. Dat iDeal profijt heeft van het corona virus staat vast en dat zal zo blijven ook. Het koopgedrag van de consument is veranderd. Blijvend veranderd.  Een transactie via iDeal is gemeengoed geworden

Het koopgedrag is blijvend veranderd

Het koopgedrag is anders geworden. Zo daalde het gemiddelde bedrag per transactie via iDeal. We betalen dus kleinere bedragen met iDeal maar doen wel minder grote aankopen.  Ook Tikkie is meer gebruikt. Dat geldt ook voor het het Marktplaats betaalsysteem. Ook daar ligt iDeal onder. Het gemiddelde bedrag van een transactie via iDeal deal was lang 80 euro. Dat bedrag ligt nu rond de 75 euro.

Creditcards nemen straks die rol weer over

iDeal is dus gestaag gegroeid. In het eerste jaar werden slechts 4 miljoen iDeal transacties uitgevierd. In 2011  waren dat er al meer dan 250 miljoen en in 2019 waren er 655 miljoen betalingen via iDeal. Ondertussen is iDeal in vijftig landen actief. Momenteel heeft iDeal een marktaandeel van rond de 70 procent. De positie van de creditcard is wat naar de achtergrond gedrukt. Dat zal echter van tijdelijke aard zijn en heeft alles te maken met het feit dat mensen minder reizen hebben gekoekt.  Die situatie zal straks weer omgedraaid zijn, de verwachting is echter dat  het aantal online betalingen wel hoog zal blijven met speciale dank aan corona dus.  Het is en blijft dus zeker de moeite waard om een creditcard aan te vragen of om in elk geval de verschillende aanbieders van creditcards eens nader onder de loep te nemen, En dat kan hier, op Alles over Creditcards.nl.