Geen airmiles maar bitcoin bij je creditcard

bitcoin bij creditcard

Gemini is bezig net de ontwikkeling van een creditcard die gebruikers tot 3 procent cashback geeft in bitcoin. Zo krijg je dus geen airmiles maar bitcoin bij je creditcard betaling. In dat kader nam Gemini het bedrijf Blockrize over. Dat bedrijf werkt nadrukkelijk mee aan de realisatie van de creditcard die in alle vijftig staten van de Verenigde Staten gelanceerd zal worden.

Geen airmiles maar bitcoin; bonus wordt alleen maar weer waard

De bitcoin is hot en steeds meer mensen hebben plannen om in deze cryptovaluta te investeren. Om dat gemakkelijker te maken krijg je bij Gemini geen airmiles maar bitcoin bij je creditcard aankoop. Het moet het proces om ook in bitcoin te gaan doen vergemakkelijken. Dat betekent dat gebruikers van de creditcard dus een bonus krijgen die alleen maar meer waard gaat worden.

Ook bezig met uitgifte ETF

Gemini is ondertussen ook bezig met de lancering van een bitcoin ETF. Gemini zal als beheerder gaan fungeren voor de bitcoin ETF die in Canada op de markt lijkt te gaan kopen, het aandeel en de plannen worden op dit moment onderzocht door de Canadese Security Commissieloon. De ETF moet bij goedkeuring straks verhandelbaar worden op de Toronto Stock Exchange onder de aanduiding BIT.U.

Wachten op jawoord

Het is nog niet precies bekend wanneer de creditcard beschikbaar gaat komen in Amerika. Wat betreft de ETF is het wachten op het jawoord van de Canadese Security Commission.

Zo gebruik jij je creditcard veilig in 2021

zo gebruik jij je creditcard veilig in 2021

Gek is dat eigenlijk. Als je betaalt met je creditcard komt er eigenlijk nooit een pincode aan te pas. Het gaat vaak om het creditcardnummer, de verloopdatum van de betaalkaart en de CVC-code, de code op de achterkant van de betaalpas.  Ook in 2021 is het weer oppassen geblazen, want ook dit jaar ligt het gevaar weer op de loer. Om je een beetje te helpen; zo gebruik jij je creditcard veilig in 2021.

Zo gebruik jij je creditcard veilig in 2021; meld vermissing van de kaart meteen bij de aanbieder van de betaalkaart

Eigenlijk loop je als consument weinig risico als iemand anders iets met jouw creditcard koopt. Het is namelijk aan de acceptant om de creditcard te controleren. Het risico ligt dan dus bij de acceptant.  Raak jij de creditcard kwijt? Bel dan de verstrekker van de creditcard en laat de kaart zo snel mogelijk blokkeren. Zijn er al betalingen verricht of is er geld opgenomen met jouw betaalkaart? Probeer dan aan te tonen dat jij dit niet zelf geweest bent. Is er sprake van een langlopende verbintenis met  de verstrekker van de creditcard?  Dan is de kans groter dat je het geld gewoon terugkrijgt.

Controleer bedrag en muntsoort

In het kader van zo gebruik jij je creditcard veilig in 2021 hoort ook het regelmatig checken van de afschriften. Verder is het verstandig om als je een creditcard hebt er meteen je eigen handtekening op te zetten. Moet jij je creditcard afgeven, controleer dan altijd of je wel de juiste kaart terug gekregen hebt. In het buitenland ben je bovendien scherp op het feit  of bedrag en muntsoort correct ingevuld zijn. Is er sprake van diefstal? Meld dit dan zo snel mogelijk bij de verstrekker van de betaalkaart.

Meer creditcards door opkomst internetbanken

weer meer prepaid creditcards

Er komen meer en meer creditcards door opkomst internetbanken. Die trend was al ingezet en heeft zich ook in 2020 verder doorgezet. Het gaat dan specifiek om een toename van het aantal prepaid creditcards.

Meer creditcards door opkomst internetbanken; vaak gratis prepaid creditcard

Het gaat toch al crescendo met de internetbanken. Banken als N26, Revolut en ook Bunq weten steeds meer mensen aan zich te binden en de verwachting is dat die tendens nog wel even aan zal houden. Bij het openen van een rekening bij een van de internetbanken wordt doorgaans een gratis prepaid creditcard aangeboden, Van die mogelijkheid maken de meeste mensen gretig gebruik. Zeker voor mensen die niet in aanmerking komen voor een reguliere creditcard is een prepaid uitvoering een alternatief.

Eerst geld storten

Met de prepaid creditcard kun je in principe hetzelfde als met een gewone betaalkaart. Verschil is dat je er nu eerst geld op moet storten. Met een dergelijke kaart maak je dus nooit meer schulden en geef je nooit meer geld uit dan je bezit. De verwachting is dat het aantal mensen met een prepaid creditcard zal blijven groeien de komende jaren.

Nadeel van een prepaid card ten opzichte van een standaard creditcard is dat je de betaalkaart niet als borg kunt gebruiken als je bijvoorbeeld een auto gaat huren.

Gebruik creditcard in paar dagen explosief gegroeid

gebruik creditcard toegenomen

Sinds de lockdown afgekondigd is, is het gebruik van de creditcard net als het aantal pinbetalingen explosief gestegen.  Ook de post- en pakketbezorgers draaien overuren. Uiteraard draaien ook de mensen bij de online betaaldiensten ondertussen dubbele diensten en dreigt de fysieke winkel definitief het onderspit te delven.

Creditcard  meest gebruikt in Noord-Holland

Opvallend, Noord Holland is de provincie waar  mensen sinds deze week het vaakst de creditcard gebruiken. Zuid-Holland en Flevoland volgen op de voet.  Opvallend is ook de toename van de zoekwoorden ‘online bestellen’ en ‘creditcard aanvragen‘ in de verschillende zoekmachines.  Nog steeds overigens is de reguliere pinpas het meest populaire betaalmiddel. De creditcard wordt ook vaker gebruikt  en dat is het bewijs dat deze betaalkaart terrein aan het winnen is.

Automatische aankoopverzekering

Dat is ook de reden dat de verschillende aanbieders van creditcards zo druk adverteren op de Nederlandse televisie. Daarbij wijze zij terecht op de automatische aankoopverzekering die je hebt bij het aanvragen van een creditcard. Daarmee ben je automatisch verzekerd als je de spullen niet thuisbezorgd krijgt. Zeker met de toename van het aantal online  betalingen is dat een écht voordeel van de creditcard.

 

Visa maakt sparen in bitcoins mogelijk

 

bitcoin in plaats van airmiles bij Visa

Bitcoin in plaats van Airmiles bij Visa

Visa maakt sparen in bitcoins mogelijk. In 2021 kun je met de Bitcoin Rewards Visa Credit Card namelijk sparen in bitcoins in plaats van airmiles.  De creditcard komt in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten uit. Geef je in de eerste drie maanden  tenminste 3000 dollar uit met de creditcard, dan ontvang je een bonus in bitcoin met een waarde van 250 dollar.

Bitcoins in plaats van Airmiles

Visa werkt in dit kader samen met start-up BlockFi. De creditcard gaat gebruikers rond de 200 dollar kosten. Doe je een aankoop met de creditcard dan krijg je 1,5 procent van het aankoopbedrag terug in bitcoins. Voorheen kreeg je bij Visa airmiles. Het is vooral de eerste drie maanden aantrekkelijk zaken te doen met de creditcard, uiteraard vanwege de bonus die je dan krijgt.

Kennismaken met de wereld van cryptocurrency

In Amerika kun je vanaf januari inschrijven voor de nieuwe creditcard. Gebruikers van BlockFi krijgen daarbij voorrang. Ondertussen is al bekend dat de interesse groot is en er wachtlijsten zullen gaan ontstaan. De creditcards is vooral bedoeld voor mensen die kennis willen maken met cryptocurrency, want dat heeft toch de toekomst.

Van creditcardschuld naar persoonlijke lening

van creditcard naar persoonlijke lening

Van creditcardschuld naar persoonlijke lening. Steeds meer mensen besluiten hun creditcardschuld over te sluiten naar een persoonlijke lening. Op die manier kunnen hoge rentes voorkomen worden. Normaliter is   de rente bij een creditcardschuld zo rond de 14 procent, door corona is die rente nu naar beneden bijgesteld naar 10 procent. Van creditcard naar persoonlijke lening zorgt vaak voor een behoorlijke lastenverlichting.

Van creditcardschuld naar persoonlijke lening

In ons land heeft meer dan de helft van de mensen een of zelfs verschillende creditcards. Logisch, want je  kunt met een creditcard overal ter wereld betalen en geld opnemen. Dus ook op die momenten dat je even geen geld op je lopende rekening hebt staan. Daarom ook is een creditcard een soort van lening.  Veel mensen betalen hun schuld gespreid  terug terwijl het eveneens een mogelijkheid is  de betaling uit te stellen. Is dit het geval, dan is dus sprake van een creditcardschuld. En dan betaal je hoge rentepercentages. Bekend is dat de rente in elk geval tot 2021 op 10 procent blijft.

Snel van je creditcardschuld af

Gezien de hoge rente is het verstandig snel van de creditcardschuld af te komen. Lukt dat niet, dan is het oversluiten naar een persoonlijke lening een optie. Je weet dan namelijk steeds waar je financieel aan toe bent en hoeveel je per maand aflost.  Je checkt altijd wel eerst of oversluiten de moeite waard is. Ook moet je controleren of oversluiten zonder boete mogelijk is. In de meeste gevallen kan oversluiten zeker uit en ben je met een schuld in de vorm van een persoonlijke lening beter uit.

Zo voeg je Apple Pay toe aan je Rabobank creditcard

Voeg Apple Pay toe aan je Rabobank creditcard

Voeg Apple Pay toe aan je Rabobank creditcard

Ja! Het kan! De Rabobank creditcard is geschikt voor Apple Pay. Voor elke creditcard van de bank is nu de functie Apple Pay beschikbaar om ook die manier van betalen toe te voegen aan de opties die je al hebt. Zeker is dat als je veel gebruik maakt van de creditcard je profijt kunt hebben van Apple Pay. Nou aan de slag. Zo voeg je Apple Pay toe aan je Rabobank creditcard.

Zo voeg je Apple Pay toe aan je Rabobank creditcard, kind kan echt de was doen

De magische woorden zo voeg je Apple Pay toe aan je Rabobank creditcard kunnen dan eindelijk hardop uitgesproken worden. In ons land maakten de Apple adepten zich al zorgen over het uitrollen van Apple Pay . Het verliep allemaal zo stroperig, terwijl in ons omringende landen de ontwikkelingen veel sneller leken te gaan. De Rabobank was achter de schermen steeds druk bezig.

Alle creditcards zijn aangepast

Dat dit nu mogelijk is, kreeg enkele maanden geleden al contouren. Toen namelijk kregen klanten van de bank die in het bezit waren van een creditcard ongevraagd een brief waarin gesteld werd dat hun creditcard aangepast moest worden. En dat terwijl er mensen nog maar net een creditcard van de bank hadden gekregen. Die operatie was niets anders dan het gereed maken van de Rabo creditcard voor Apple Pay.  Die operatie is achter de rug waardoor Apple Pay nu echt toegevoegd kan worden aan de creditcard.

Zorg wel voor de nieuwste versie van de Rabobank app

Het toevoegen van Apple Pay is allesbehalve moeilijk. Met Face ID, Touch ID of een pincode open je de de Rabo app. Je bent wel de nieuwste versie van de app nodig. Vervolgens klik je onderaan op ‘zelf regelen’ Je kiest dan voor Apple Pay en selecteert de kaart die je toe wilt voegen. Volg de laatste vervolgstappen en het werkt. Overigens kun je ook de Apple Watch nu toevoegen.

Barclaycard wil via Amazon meer creditcards slijten

Barclaycard wil meer creditcards slijten

Barclaycard wil meer creditcards slijten

Barclaycard wil via Amazon meer creditcards slijten. Om die reden biedt Amazon Duitse klanten de mogelijkheid om op afbetaling te kopen met de Barclaycard.  Barclaycard wil meer creditcards slijten en sloot al vergelijkbare deals met Amazon in Engeland en Spanje. Duitsland is een mooie kans voor Barclaycard, daar heeft namelijk slechts een op de drie mensen een creditcard.

Barclaycard wil via Amazon meer creditcards slijten, Duitsland is ideaal werkterrein

In Duitsland komt iedereen die bij Amazon een online aankoop doet van honderd euro of meer in aanmerking voor het aanvragen van een creditcard. Met de Barclaycard kunnen consumenten tot een bedrag van 3000 euro lenen voor online aankopen. Klanten krijgen tussen de 3 en 48 maanden de tijd hun schuld in te lossen. Er wordt een zo rond de 8 procent rente gerekend.

Slechts vijf procent via de creditcard

In Duitsland gaat 5 procent van de betalingen via een creditcard. In Duitsland is nog een grote voorkeur voor debitkaarten en voor betalen met contant geld. De online aankopen verricht men vooral via PayPal en Sofort.  Barclaycard is een wereldwijde verstrekker van creditcards.  Barclaycard geldt als een dochteronderneming van Barclays en werd in 1966 opgericht.

Vooral bezig met nieuwe manieren van betalen

Barclaycard gebruikt vooral de netwerken van Visa en MasterCard. De onderneming houdt zich vooral bezig met  nieuwe manieren van betalen. In dat kader introduceerde het al OnePulse, een contactloos payment systeem waarin vooral in het Verenigd Koninkrijk gebruik maakt.

 

 

Creditcard wint het van AfterPay en PayPal bij zakelijk Nederland

creditcard als leningsvorm

Creditcard wint van AfterPay en PayPal

De helft van zakelijk Nederland bestelt tegenwoordig de producten online. Het percentage van de beroepsbevolking dat het afgelopen jaar een zakelijke online bestelling plaatste of geaccordeerd heeft is met 9 procent gegroeid naar 48 procent. De creditcard wint het van AfterPay en PayPal bij zakelijk Nederland dat echter nog liever op factuur betaalt of gebruik maakt van iDeal als betaalmethode.

Gedrag en voorkeuren van de zakelijke online besteller

Computers en kantoorartikelen zijn de meer populaire categorieën maar ook de grotere en specialistische producten worden meer online aangeschaft.  Dit bleek uit cijfers van Markt Monitor dat onderzoek verrichtte naar het gedrag en de voorkeuren van de zakelijke online besteller. Het deed dat in opdracht van Thuiswinkel.nl, PostNL, De Nieuwe Zaak en Currence. 3899 werknemers namen deel aan het onderzoek.

Invloed corona is niet nader onderzocht

Welke invloed corona heeft op gehad, is niet nader onderzocht. Uiteraard is de kans groot dat Coivid-19 invloed heeft gehad. Dit ook al vanwege het feit dat er in meer productcategorieën besteld werd dan voorheen het geval was.  Het aandeel online neemt dus toe. De grootste groei is waargenomen binnen de bouwnijverheid, dat groeide van 44 naar 60 procent. Bouwnijverheid is daarmee  de zakelijke dienstverlening voorbij gestreefd als branche met het hoogste percentage online aankopen. Ook de handel en de horeca groeiden behoorlijk.

Creditcard wint het van AfterPay en PayPal

Betalen dan. De creditcard wint het  van AfterPay en PayPal.   De ondervraagden geeft in 38 procent van de gevallen het liefst te betalen op factuur, terwijl 36 procent iDeal als ideaal beschouwt. Vervolgens komt de creditcard met 9 procent. AfterPay (5 procent) en PayPal (4 procent) sluiten de rij.

Winst Visa daalt naar 2,4 miljard dollar

minder winst voor Visa

minder winst voor Visa

Winst Visa daalt naar 2,4 miljard dollar. Visa, uitgever van creditcards, heeft een minder goed derde kwartaal achter de rug. Vooral vanwege de coronacrisis zijn mensen veel voorzichtiger geworden met de uitgaven en werden er dus minder transacties verricht. De groeiende werkloosheid en de toenemende onzekerheid bij mensen maakt dat er sprake is van een wereldwijde recessie. En van die recessie ervaart ook Visa de gevolgen.

Winst Visa daalt naar 2,4 miljard dollar;13 procent minder transacties

Het was pas de tweede keer in de geschiedenis van Visa dat de kwartaalcijfers daalden, en dat sinds de beursgang in 2008.  Visa kreeg in het derde kwartaal 13 procent minder transacties te verwerken. Daardoor daalde het bedrag dat met een Visa card uitgegeven werd met in totaal 10 procent.

Vooral de internationale betalingen daalden fors

Visa neemt vooral bij de internationale betalingen een daling waar. Daar is de Covid-19 crisis dus extra goed te merken en wereldwijd is zelfs sprake van een daling van het totaal aantal transacties met 47 procent. Dat heeft alles te maken met het feit dat in deze periode veel minder mensen besloten te gaan reizen.  Ondanks de tegenvallende cijfers hield Visa nog 2,4 miljard dollar over. Dat is echter behoorlijk minder dan de ruim 3 miljard dollar winst die een jaar eerder nog van toepassing was. De totale omzet zakte in totaal met 17 procent naar 4,8 miljard dollar.