Senioren woedend op aanbieders van creditcards vanwege leeftijdsdiscriminatie

Senioren woedend op aanbieders van creditcards vanwege leeftijdsdiscriminatie. Bovendien richt de woede zich ook op banken en andere geldverstrekkers. Vanwege het feit dat senioren zich op basis van leeftijd achtergesteld voelen, heeft belangenorganisatie KBO-PCOB een meldpunt met de naam ‘Te Grijs Voor Rood’ opgericht. Afhankelijk van het aantal reacties zal om steun gevraagd worden in politiek Den Haag.

Senioren woedend op aanbieder van creditcards; kredietwaardigheid lijkt er niet langer tot te doen

Senioren blijken in de praktijk ineens minder rood te mogen staan en beschikken wanneer ze 75 jaar zijn ineens over een creditcard waar ze niets meer mee kunnen.  Ineens zijn ze te oud voor krediet. De senioren vinden het vervelend dat ineens alleen naar de leeftijd wordt gekeken. Kredietwaardigheid doet er dan ineens niet meer toe, het is dan alleen nog de geboortedatum die telt.

Alsof ze ineens een ander mens zijn

In de praktijk blijkt vaker en vaker dat bedrijven en instellingen en zeker ook de aanbieders van creditcards leeftijd meer en meer als een financieel risico zien. Mensen die na hun zeventigste amper nog rood mogen staan? Het is aan de orde van de dag. Senioren die 75 jaar geworden zijn, blijken bovendien ineens geen negatief krediet meer op te mogen nemen met de creditcard. Ondertussen begrijpen de ouderen er niets van. Ze zijn het ene moment nog gewoon kredietwaardig en de volgende dag ineens niet meer. Senioren krijgen het gevoel dat ze ineens een ander mens zijn.

College voor de rechten van de mens

De kredietverstrekkers zelf hebben het over ‘zorgplicht’ en zeggen mensen te willen behoeden voor schulden die na het overlijden niet meer afgelost kunnen worden. Volgens de senioren echter, mag de zorgplicht nooit uitmonden in leeftijdsdiscriminatie. Dat moet een weging zijn van de financiële positie. De senioren nemen het hoog op. Ze gaan eventueel richting politiek Den Haag en ze overwegen ook om het College voor de rechten van de mens in de arm te nemen.

Speak Your Mind

*