Star Alliance lanceert eigen creditcard

Star Alliance bestaat een kwart eeuw. In het kader van dit jubileum liggen er concrete plannen om een eigen creditcard uit te geven Behalve als betaalmiddel, kun je met de nieuw uit te geven creditcard ook airmiles sparen.

Ook KLM en Air France maken er onderdeel van uit

Star is de oudste van drie allianties van luchtvaartmaatschappijen en met 26 leden ook de grootste. De andere twee zijn Oneworld: opgericht in 1999 (dertien leden) en SkyTeam, opgericht in 2000, met nu achttien leden, waaronder KLM en Air France. In een verjaardagsboodschap schrijft Star Alliance dat de vijf oprichters: United Airlines, Scandinavian Airlines, Thai Airways, Air Canada, en Lufthansa op 14 mei 1997 een “gedurfde visie” hadden om samen te werken binnen de luchtvaart,  waardoor de alliantie kon uitgroeien tot een grote organisatie. Naderhand sloten onder meer Singapore Airlines, Air China en Turkish Airlines zich aan bij Star, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Frankfurt.

Verschillende niveaus van samenwerking

Een alliantie houdt in dat de airlines onderling verschillende niveaus van samenwerking aangaan. Dit kan de vorm hebben van codeshares (hoewel die ook veelvuldig worden gesloten buiten de allianties om), het delen van frequent flyer-programma’s en marketing programma’s. Op de romp van de toestellen staat gewoonlijk een aanduiding, verwijzend naar de alliantie waar de desbetreffende carrier deel van uit maakt. Afgaande op de cijfers van vóór de pandemie vervoerde Star de meeste passagiers wereldwijd: in 2019 ging het om 762 miljoen reizigers, SkyTeam was goed voor 630 miljoen en Oneworld voor 535 miljoen passagiers.

Star Alliance lanceert eigen creditcard; ook voor het sparen van airmiles

Intussen heeft Star Alliance plannen aangekondigd om een gezamenlijke creditcard te lanceren, die behalve voor gewone betalingen ook zou dienen als frequent flyer-kaart. De precieze vorm hiervan is nog niet duidelijk. Zo is er geen bank genoemd via welke de kaart zou lopen.

 

 

Rate this post

Plaats een reactie