Uitgaven creditcard terug naar pre-corona

Uitgaven creditcard terug naar pre-corona. Dit blijkt uit onderzoek van ICS, International Card Services.  Dit is de grootste uitgever van creditcards in Nederland. Voor het onderzoek is gekeken naar de periode eerste kwartaal van 2019 tot het eerste kwartaal van 2022.

Uitgaven creditcard terug naar pre-corona, zo stelt ICS

Zeker is dat het uitgavenpatroon in deze periode sterk veranderd is. Opvallend; er werd in deze periode met de creditcard veel vaker tweedehands goederen gekocht zijn net als cryptomunten. Voorheen kwamen deze trends amper voor in de data van ICS.  Zeker de trend dat er met creditcards fors geïnvesteerd is in de aankoop van crypto’s is best opvallend te noemen.  Aan de andere kant is dat het ook weer niet. Mensen hebben gedurende de pandemie toch wel een financiële buffer opgebouwd.. De populariteit van crypto’s steeg bovendien en mensen hadden ook nog eens meer tijd om zich goed in te lezen. Bovendien is de creditcard een ideaal middel om dit soort producten aan te kopen.

Online is here tot stay

Tijdens de lockdown werden mensen min of meer gedwongen om meer online uit te geven. Dat is een tendens die waarschijnlijk ook aan zal houden of zoals ICS stelt; online is here to stay. Toch merkt ICS dat het oude patroon van een bezoek aan de winkel weer in opkomst is. Ook de uitgaven in restaurants en voor reizen blijven stijgen, al lopen ze wel terug ten opzichte van de periode voor de coronapandemie.

Vergelijk de creditcards hier op deze website

Wil je nou alles weten over creditcards? Lees dan de informatie zoals je die hier vindt op de website AllesOverCreditcards.nl. Je leest hier alles over de verschillende creditcards en kunt ze bovendien goed en snel met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze.

5/5 - (6 stemmen)

Plaats een reactie