Na creditcard komt Apple nu met Apple Later

Je zou bijna vergeten wat Apple’s core business nou eigenlijk precies is, nu na de lancering van betaaldienst Apple Pay en een Apple creditcard er nog een betaaldienst komt in de vorm van Apple Pay Later. Deze service moeten aankopen op afbetaling mogelijk maken. Er wordt voor Apple Pay Later een samenwerking aangegaan met Goldman Sachs. Zoals gesteld heeft Apple nu al Apple Pay in veel landen en is er een creditcard aan te vragen van Apple, nu nog in Amerika beschikbaar maar straks vermoedelijk ook in Europa.

Na creditcard komt Apple nu met Apple Later; samenwerking met Goldman Sachs

Apple werkt met Apple Pay samen met honderden verschillende banken in heel veel landen waarvan de bankpassen en creditcards aan de dienst te koppelen zijn. De dienst die Apple Pay Later gaat heten zou een samenwerking met Goldman Sachs inhouden. Klanten van Apple gaan in principe een lening aan bij deze bank.  Het is de bedoeling dat gebruikers van de dienst twee maanden de kans krijgen om af te lossen, zonder daar rente voor te betalen.  Duurt het aflossen langer, dan los je wel met rente af.

Stevige concurrentie voor Klarna en Affirm

De dienst zou moeten gaan werken bij de gewone en de webwinkel. Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple een bepaald percentage van het besteedde bedrag op zal strijken als commissie. Met Apple Pay Later krijgen Klarna en Affirm er zo op voorhand een stevige concurrent bij.

Mooie entree voor Goldman Sachs op de consumentenmarkt

Dat Apple zich na de creditcard opnieuw in de financiële markt gaat bewegen is niet alleen vanwege het verdienmodel, maar zeker ook om gebruikers van de iPhone aan zich te binden. Voor Goldman Sachs, vooral op Wall Street actief, moet het een mooie entree in de consumentenmarkt worden.

Rate this post

Plaats een reactie