Meer creditcards door opkomst internetbanken

weer meer prepaid creditcards

Er komen meer en meer creditcards door opkomst internetbanken. Die trend was al ingezet en heeft zich ook in 2020 verder doorgezet. Het gaat dan specifiek om een toename van het aantal prepaid creditcards.

Meer creditcards door opkomst internetbanken; vaak gratis prepaid creditcard

Het gaat toch al crescendo met de internetbanken. Banken als N26, Revolut en ook Bunq weten steeds meer mensen aan zich te binden en de verwachting is dat die tendens nog wel even aan zal houden. Bij het openen van een rekening bij een van de internetbanken wordt doorgaans een gratis prepaid creditcard aangeboden, Van die mogelijkheid maken de meeste mensen gretig gebruik. Zeker voor mensen die niet in aanmerking komen voor een reguliere creditcard is een prepaid uitvoering een alternatief.

Eerst geld storten

Met de prepaid creditcard kun je in principe hetzelfde als met een gewone betaalkaart. Verschil is dat je er nu eerst geld op moet storten. Met een dergelijke kaart maak je dus nooit meer schulden en geef je nooit meer geld uit dan je bezit. De verwachting is dat het aantal mensen met een prepaid creditcard zal blijven groeien de komende jaren.

Nadeel van een prepaid card ten opzichte van een standaard creditcard is dat je de betaalkaart niet als borg kunt gebruiken als je bijvoorbeeld een auto gaat huren.

Rate this post

Plaats een reactie