Winst Visa daalt naar 2,4 miljard dollar

minder winst voor Visa
minder winst voor Visa

Winst Visa daalt naar 2,4 miljard dollar. Visa, uitgever van creditcards, heeft een minder goed derde kwartaal achter de rug. Vooral vanwege de coronacrisis zijn mensen veel voorzichtiger geworden met de uitgaven en werden er dus minder transacties verricht. De groeiende werkloosheid en de toenemende onzekerheid bij mensen maakt dat er sprake is van een wereldwijde recessie. En van die recessie ervaart ook Visa de gevolgen.

Winst Visa daalt naar 2,4 miljard dollar;13 procent minder transacties

Het was pas de tweede keer in de geschiedenis van Visa dat de kwartaalcijfers daalden, en dat sinds de beursgang in 2008.  Visa kreeg in het derde kwartaal 13 procent minder transacties te verwerken. Daardoor daalde het bedrag dat met een Visa card uitgegeven werd met in totaal 10 procent.

Vooral de internationale betalingen daalden fors

Visa neemt vooral bij de internationale betalingen een daling waar. Daar is de Covid-19 crisis dus extra goed te merken en wereldwijd is zelfs sprake van een daling van het totaal aantal transacties met 47 procent. Dat heeft alles te maken met het feit dat in deze periode veel minder mensen besloten te gaan reizen.  Ondanks de tegenvallende cijfers hield Visa nog 2,4 miljard dollar over. Dat is echter behoorlijk minder dan de ruim 3 miljard dollar winst die een jaar eerder nog van toepassing was. De totale omzet zakte in totaal met 17 procent naar 4,8 miljard dollar.

Rate this post

Plaats een reactie