Van creditcardschuld naar persoonlijke lening

van creditcard naar persoonlijke lening

Van creditcardschuld naar persoonlijke lening. Steeds meer mensen besluiten hun creditcardschuld over te sluiten naar een persoonlijke lening. Op die manier kunnen hoge rentes voorkomen worden. Normaliter is   de rente bij een creditcardschuld zo rond de 14 procent, door corona is die rente nu naar beneden bijgesteld naar 10 procent. Van creditcard naar persoonlijke lening zorgt vaak voor een behoorlijke lastenverlichting.

Van creditcardschuld naar persoonlijke lening

In ons land heeft meer dan de helft van de mensen een of zelfs verschillende creditcards. Logisch, want je  kunt met een creditcard overal ter wereld betalen en geld opnemen. Dus ook op die momenten dat je even geen geld op je lopende rekening hebt staan. Daarom ook is een creditcard een soort van lening.  Veel mensen betalen hun schuld gespreid  terug terwijl het eveneens een mogelijkheid is  de betaling uit te stellen. Is dit het geval, dan is dus sprake van een creditcardschuld. En dan betaal je hoge rentepercentages. Bekend is dat de rente in elk geval tot 2021 op 10 procent blijft.

Snel van je creditcardschuld af

Gezien de hoge rente is het verstandig snel van de creditcardschuld af te komen. Lukt dat niet, dan is het oversluiten naar een persoonlijke lening een optie. Je weet dan namelijk steeds waar je financieel aan toe bent en hoeveel je per maand aflost.  Je checkt altijd wel eerst of oversluiten de moeite waard is. Ook moet je controleren of oversluiten zonder boete mogelijk is. In de meeste gevallen kan oversluiten zeker uit en ben je met een schuld in de vorm van een persoonlijke lening beter uit.

Rate this post

Plaats een reactie