Transactie via iDeal is gemeengoed geworden

saldo checken
marktaandeel is iets gezakt

iDeal is jarig. Het online betaalsysteem bestaat vijftien jaar en dat wordt gevierd. Dat mag, zeker als je kijkt naar de resultaten de iDeal de afgelopen jaren boekte, want die waren ronduit goed.  De afgelopen maand is liefst 77,7 miljoen  keer gebruik gemaakt van iDeal.  Dat was overigens meteen een nieuw record.

Marktaandeel iDeal is gestegen, transactie via iDeal is gemeengoed geworden

Dat het marktaandeel van iDeal groeide en die van creditcards iets terugliep, heeft alles te maken met het feit dat er minder reizen geboekt werden. De verwachting is echter dat dit als het virus bestreden is weer hersteld wordt naar de oude situatie. Dat iDeal profijt heeft van het corona virus staat vast en dat zal zo blijven ook. Het koopgedrag van de consument is veranderd. Blijvend veranderd.  Een transactie via iDeal is gemeengoed geworden

Het koopgedrag is blijvend veranderd

Het koopgedrag is anders geworden. Zo daalde het gemiddelde bedrag per transactie via iDeal. We betalen dus kleinere bedragen met iDeal maar doen wel minder grote aankopen.  Ook Tikkie is meer gebruikt. Dat geldt ook voor het het Marktplaats betaalsysteem. Ook daar ligt iDeal onder. Het gemiddelde bedrag van een transactie via iDeal deal was lang 80 euro. Dat bedrag ligt nu rond de 75 euro.

Creditcards nemen straks die rol weer over

iDeal is dus gestaag gegroeid. In het eerste jaar werden slechts 4 miljoen iDeal transacties uitgevierd. In 2011  waren dat er al meer dan 250 miljoen en in 2019 waren er 655 miljoen betalingen via iDeal. Ondertussen is iDeal in vijftig landen actief. Momenteel heeft iDeal een marktaandeel van rond de 70 procent. De positie van de creditcard is wat naar de achtergrond gedrukt. Dat zal echter van tijdelijke aard zijn en heeft alles te maken met het feit dat mensen minder reizen hebben gekoekt.  Die situatie zal straks weer omgedraaid zijn, de verwachting is echter dat  het aantal online betalingen wel hoog zal blijven met speciale dank aan corona dus.  Het is en blijft dus zeker de moeite waard om een creditcard aan te vragen of om in elk geval de verschillende aanbieders van creditcards eens nader onder de loep te nemen, En dat kan hier, op Alles over Creditcards.nl.

Rate this post

Plaats een reactie