Apple voegt Amex creditcards toe aan Apple Pay

Ook Amex creditcards klaar voor Apple Pay
Ook Amex creditcards klaar voor Apple Pay

Apple voegt Amex creditcards toe aan Apple Pay. In navolging van de betaalpassen  voegt Apple Pay ook steeds meer creditcards toe. Onlangs werden ook de creditcards van American Express toegevoegd. Ondertussen wordt het gemor onder mensen die aangesloten zijn bij de kleinere banken steeds luider. Steeds meer mensen dreigen de overstap naar banken te maken die zowel met de pinpas als de creditcard met Apple Pay kunnen betalen.

Apple voegt Amex creditcards toe aan Apple Pay

Zo op het oog heeft Apple Pay het prima voor elkaar in ons land.  Het werkt nauw samen met ING, Bunq, ABN Amro en ook de Rabobank. ING was de eerste die de Maestro-pas koppelde met Google Pay. Apple koos er in eerste instantie voor om de Maestro pinpassen toe te voegen. Dit omdat in ons land nou eenmaal meer met de pinpas wordt betaald dan met de creditcard. Van de genoemde banken is ondertussen de creditcard toegevoegd.

Het regent klachten bij leden van de kleinere banken

Leden van kleinere banken als ASR, SNS en KNAB zijn nog in het geheel niet verbonden met Apple Pay. Dit geldt voor zowel de pinpassen als de creditcards. Dat frustreert en om die reden zijn al veel mensen naar een andere bank overgestapt en driegen nog veel meer mensen dat te doen,. Waarom de kleinere banken er niet uitkomen met Apple, is vooralsnog een raadsel overigens.

Een van de laatste landen van Europa

Apple Pay werd in 2014 beschikbaar. Het duurde echter tot 2019 voor het ook in ons land toegepast werd.  Nederland was daarmee een van de laatste Europese landen die nog niet werkte met Apple Pay. Nu kun je al in 95 procent van de winkels met Apple Pay betalen.

Rate this post

Plaats een reactie