Kosten gebruik creditcard omlaag

kosten creditcard omlaag
kosten creditcard omlaag

Kosten gebruik creditcard omlaag. Dat is het resultaat van zeven jaar onderzoek van de Europese Commissie naar de toeslagen  op creditcards. Die toeslagen deden opgeld als je betaalde met de creditcard in reguliere winkels.  Zoals bekend bij creditcardhouders ben je als je betaalt met de creditcard in winkels behoorlijk meer geld kwijt dan wanneer je gewoon je pinpas gebruikt. Dat verschil is nu beduidend minder.

Toeslagen op gebruik creditcard aan banden gekegd

Consumenten betalen minder voor het gebruik van de creditcard. Dit is zo sinds de hoge toeslagen voor het gebruik van creditcards aan banden zijn gelegd. Mede vanwege het feit dat het aantal betalingstransacties binnen de Europese Unie sterk zijn toegenomen, zijn  de toeslagen onderzocht die je betaalde voor het gebruik van de kredietkaart.

Kosten gebruik creditcard omlaag

Tot voor kort werd een maximum gesteld aan de kosten die winkeliers aan banken betaalden als zij betaling met de creditcard accepteerden. In dat kader kreeg MasterCard vorig jaar al honderden miljoenen euro’s aan boetes opgelegd. Dit omdat de Europese Commissie vastgesteld had dat de creditcard leverancier kunstmatig de kosten voor gebruik van de creditcard verhoogde. Naar de toeslagen op betalen met de creditcard werd al onderzoek gedaan vanaf 2013.

Het resultaat van dit jarenlange onderzoek is dat de consument voortaan beduidend minder kwijt is aan toeslag. Dat maakt betalen met de creditcard in winkels een stuk aantrekkelijker .

Rate this post

Plaats een reactie