Creditcard is een geduchte concurrent van reguliere leningen

creditcard als leningsvorm
creditcard als leningsvorm

De creditcard is een geduchte concurrent van reguliere leningen geworden, zo is uit onderzoek gebleken.  Steeds vaker vragen mensen die geld nodig hebben een creditcard aan in plaats van het aanvragen van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Creditcard is een geduchte concurrent van reguliere leningen en wint van de PL en het doorlopend krediet

Mensen ervaren in de praktijk dat het aanvragen van een creditcard gemakkelijker en sneller is dan wanneer ze een lening aanvragen. Let wel, dit gaat wel om de groep mensen zonder BKR-notering. Mensen met een dergelijke notering komen vaak niet in aanmerking voor een creditcard. Deze  groep kan uit de voeten met een prepaid creditcard.

Ook rekening creditcard kan vaak in termijnen betaald worden

Kies je voor een persoonlijke lening dan ga je een lening aan voor een vastgestelde termijn met steeds hetzelfde bedrag per maand dat je aflost. Een doorlopend krediet bied je meer flexibiliteit. Het geld dat je aflost kun je later namelijk weer opnemen. De aanbieder van de creditcard schiet je als het ware geld voor, geld dat je op dat moment even niet hebt. De rekening volgt aan het einde van de maand en word in beginsel verrekend met je bankrekening.  Je kunt bij de meeste aanbieders van creditcards echter ook in termijnen betalen.

 

 

Rate this post

Plaats een reactie