Nederland betaalt het liefst met creditcard, pinpas of smartphone

mensen betalen het liefst met creditcard, pinpas en smartphone
mensen betalen liefst met creditcard, pinpas en smartphone

Nederland betaalt het liefst met creditcard, pinpas of smartphone. Dit is uit onderzoek van Capterra gebleken. Het onderzoek werd gehouden onder zesduizend Europeanen en duizend Nederlanders. Voornaamste conclusie is echter dat meer dan de helft van de ondervraagden nog niet klaar is voor een leven zonder cash.

Nederland betaalt het liefst met creditcard, pinpas en smartphone en cash moet blijven

Er kwamen een aantal interessante conclusies uit het onderzoek naar voren.  De eerste is dat precies 56 procent een even zonder cashgeld nog niet ziet zitten. Daarmee is wel nadrukkelijk een verandering gaande, want vijf jaar geleden was dit nog 78 procent. Andere conclusie is dat 77 procent van de mensen bij voorkeur betaalt met creditcard, pinpas en smartphone,

Slechts 18 procent betaalt bij voorkeur met contant geld

Slechts 18 procent betaalt nog steeds het liefst met contant geld. Voornaamste reden die gevierd werd is dat mensen zo meer grip op hun uitgaven hebben.  Zeker door het uitbreken van het coronavirus is betalen met cash sterk afgeraden ondanks het feit dat het virus eigenlijk niet via geld overgebracht kan worden. Die kans is namelijk minimaal.

Nog 97 procent van de winkels accepteert nog cash

Ondertussen is nog 97 procent van de winkels bereid contant geld te accepteren. Vijf jaar geleden was dat nog de volle 100 procent. Ter Stal, een modeketen, is ondertussen een pin-only bedrijf geworden. Dit vanwege de veiligheid en het feit dat ook het storten van cash geld steeds moeilijker wordt.

 

Rate this post

Plaats een reactie