Prepaid creditcard mede bepalend succes online banken

Bunq is een van de online banken
Bunq is een van de online banken

Het kan en zal niemand ontgaan zijn.  De bankenwereld is al veranderd en die trend zal zich de komende jaren verder voortzetten. Er lijken wel steeds meer online banken te komen, banken die we kennen als N26, Revolut, Monzo en ook het Nederlandse Bunq.  Belangrijk aandeel in het succes van deze online banken is wel de gratis prepaid creditcard die je er doorgaans zomaar bij krijgt.

Prepaid creditcard mede bepalend succes online banken, cijfers zeggen alles

Dat het goed gaat met online banken is af te lezen aan de cijfers. Zo had N26 begin dit aar al vijf miljoen klanten. Revolut had er zelfs een keer zo veel. Ondertussen is uitgerekend dat Revolut en N26 aan het einde van het jaar samen 24 miljoen klanten zullen hebben. Ga er maar aan staan. Ook in ons land neemt de populariteit van de online banken gestaag toe.

Prepaid creditcard een van de succesfactoren

De prepaid creditcard is een van de succesfactoren van de online bank.  Vaak wordt door de online bank een gratis prepaid creditcard aangeboden als besloten wordt een rekening bij een online bank te openen.  De prepaid creditcard is ideaal  voor mensen die geen reguliere creditcard kunnen aanschaffen of mensen die er wel een willen maar er niet voor willen betalen.  Zo goed als alle klanten van de online banken Bunq, Revolut, Bonzo en N26 hebben een debit Mastercard of een debit Visacard. Op een dergelijke kaart moet eerst geld gestort worden, voor je er mee kunt betalen.

Account met een IBAN-rekening

Bij een account krijg je bij de online bank vaak een IBAN-rekening en via een uitstekende app doe je al je bankzaken. Omdat er gewerkt wordt met de PSD2 techniek zijn tal van nieuwe opties beschikbaar. Je kunt dus diverse rekeningen samenvoegen zo en kunt de rekeningen indelen op categorieën. Nadeel? De online banken, behalve het Nederlandse Bunq, ondersteunen iDeal niet.

Rate this post

Plaats een reactie