Betalingen met creditcard in Italie worden beloond

netalen met creditcard wordt beloond
betalen met creditcard wordt beloond

Het is zeer de moeite waard om vanaf 1 december in Italië met de creditcard of met de pinpas te betalen. Dan namelijk krijg je of 10 of 15 procent van het aankoopbedrag terug. Gulle gever is de Italiaanse overheid. Met de maatregelen hoopt men het zwart geld in het land terug te dringen. Helemaal spontaan was de actie van de Italiaanse overheid niet. Dit is min of meer een eis van de EU, dat Italië geld beschikbaar stelde vanwege de coronacrisis maar daar hervormingen voor terug wil zien.

Betalingen met creditcard in Italië worden beloond, teruggave van 10 of 15 procent aankoopbedrag

In Italië heb je voldoende winkels die met bordjes vragen om toch vooral contant te betalen. Dat gebeurde dan ook op grote schaal. De winkelier gaf veel van het cash geld echter niet op aan de belasting. Op die manier is de Italiaanse overheid ontzettend veel geld misgelopen. Deskundigen hebben berekend dat het dan gaat om een bedrag van 190 miljard euro. Dat is omgerekend per Italiaan 3100 euro.

Op initiatief van de Europese Unie

De EU steunt Italië met de crisis die is ontstaan na de uitbraak van corona. Daar verwacht en echter wel iets voor terug. Een daarvan is het terugdringen van de massale belastingontduiking dus. De maatregel gaat in per 1 december van dit jaar. Zeker is dat voor de kleinere bedragen, zoals een kopje koffie bijvoorbeeld, een teruggave van 15 procent gaat gelden. Voor hogere bedragen is dat dus 10 procent. Waar de grens precies ligt, is niet bekend. Dat moet nog vorm krijgen.

Rate this post

Plaats een reactie