Met je creditcard betalen in Haagse bus en tram

betalen met je creditcard

Met je creditcardcard betalen in Haagse bus en tram, het moet binnen afzienbare tijd mogelijk zijn.  Tot voor kort kon je in bussen en trams van HTM alleen met een OV-chip in- en uitchecken, daar gaat nu dus verandering in komen. Reden temeer een creditcard aan te vragen.

Met creditcard betalen betalen nu nog niet mogelijk

Begin dit jaar is HTM begonnen met het vervangen van de kaartlezers. De nieuwste kaartlezers zijn voorzien van de nieuwste functionaliteiten. Daarmee sorteert de vervoerder voor op de nieuwe betaalmogelijkheden die het straks wil bieden. Behalve moderniseren bleken veel van de OV-chipkaartlezers simpelweg ook aan het einde van hun latijn.  Vooralsnog geldt ook met de nieuwe kaartlezers alleen de mogelijkheid met de OV-chip te betalen. Pas als alle kaartlezers van HTM vervangen zijn, worden de nieuwe betaalmogelijkheden ingevoerd. De verwachting is dat HTM eind 2021 alle 3972 kaartlezers vervangen heeft en dat je daarna dus ook met je creditcard kunt betalen.

Geschikt voor creditcard, barcode, bankpas en creditcard

De nieuwe kaartlezer maakt betalen met barcode, smartphone, bankpas en creditcard dus mogelijk. Die functies staan dus nu nog uit. Verder valt de nieuwe kaartlezer op door het grotere scherm en wordt gewerkt met de kleuren groen en rood, hetgeen de status van de betaling aangeeft. De OV-chipkaart is op zich een handige manier om het openbaar vervoer te regelen, vooral de wat oudere gebruikers  van het openbaar vervoer vinden dat echter veel te ingewikkeld. Voor deze groep wordt met het openbaar vervoer reizen straks dus een stuk gemakkelijker.

Rate this post

Plaats een reactie