In Spanje daalt gebruik creditcard, prepaid creditcard wint terrein

In Spanje daalt gebruik creditcardIn Spanje daalt gebruik creditcard en wint de prepaid creditcard terrein. Net als in andere landen is het betaalgedrag sinds de corona pandemie behoorlijk veranderd.  Liefst zeventig procent van de mensen betaalt tegenwoordig minder met contant geld. Door Covid-19 is Spanje in een versnelde digitalisatie van de betalingen gekomen zou je kunnen zeggen.

In Spanje daalt gebruik creditcard met 4 procent

Minsait onderzocht recent het betaalgedrag in Spanje. Een van de meest opvallende conclusies is dat dertig procent van de Spanjaarden sinds het  uitbreken van het corona virus niet meer bij een geldautomaat geweest is. De rest van de bewoners kwam er dus veel minder. Spanjaarden geven er de voorkeur aan contactloos te betalen, zonder dat een pincode of een handtekening noodzakelijk is. Liefst 78 procent van de Spanjaarden betaalt contactloos, helemaal nu dit kan tot een verhoogd bedrag van vijftig euro.

Gebruik creditcard daalt met vier procent

Het gebruik van de creditcard is sinds Covid-19 met 4 procent gedaald. Dat is behoorlijk minder dan in andere Europese landen.  De reguliere creditcard wordt alleen nog toegepast bij hogere bedrag of als er gereisd wordt met het vliegtuig en de trein. De prepaid creditcard daarentegen wint terrein. Dat heeft voor een deel te maken met de lagere kosten en met het feit dat Spanjaarden minder op krediet willen kopen.  Liefst zestig procent van de Spanjaarden betalen via de smartphone in Spanje. De verwachting is dat dit percentage verder toe zal nemen.

Rate this post

Plaats een reactie