Creditcard ook na lockdown vaker gebruikt

Creditcard ook na lockdown vaker gebruikt, de pinbetalingen blijven achter. Uit onderzoek is vast komen te staan dat de creditcard en iDeal vaker gebruikt worden dan ervoor. De pinpas daarentegen, ziet lijdzaam toe hoe er minder gebruik van wordt gemaakt. Dit heeft alles te maken met het feit dat mensen toen meer veroordeeld waren tot online winkelen. Die gewoonte zet zich nu dus voort. 

creditcard wordt meer gebruikt

Creditcard vaker gebruikt, iDeal stijgt meer dan gebruikelijk

iDeal stijgt al jaren. Gemiddeld elk jaar opnieuw is er sprake van een groei van 29 procent. In april was dit zelfs 40 procent. De stijgende lijn vlakte daarna wel iets af toen de maatregelen opgeheven werden, de pus ten opzichte van de gebruikelijke 29 procent bleef.

Online winkelen en een oudere gebruikersgroep

De creditcard word dus meer gebruikt vanwege vooral online winkelen. Verantwoordelijk daarvoor is de groep mensen tussen de 50 jaar en 80 jaar. Ook zij  moesten wel online boodschappen doen in de lockdown periode.  En hoewel er van uit was gegaan dat deze groep zich niet meer in online shoppen zou verdiepen, was niets minder waar. Deze groep wat oudere mensen zweert ondertussen ook bij het betalen met de creditcard.

 

Rate this post

Plaats een reactie