Kan je contactloos met een creditcard betalen?

Sinds een aantal jaar kun je nu ook contactloos betalen met je pinpas. Hiervoor heb je dus geen pincode nodig. Voor veel mensen was dit een handige uitkomst. Aan de andere kant waren ook veel mensen bang voor misbruik van hun pinpas, bijvoorbeeld wanneer je deze zou kwijtraken of als je kaart gestolen wordt. Kan je contactloos met een creditcard betalen?

Hoe werkt contactloos betalen bij creditcards?

Zoals een gewone pinpas ook kan, kunnen ook creditcards, apple watches en de nieuwste smartphones gebruik maken van contactloos betalen. Het moet natuurlijk ook een beschikbare betaalmethode zijn bij de winkel die je bezoekt, dus overal kan het nog niet. Wel zijn er in Nederland al ruim 100.000 plekken, waar contactloos betalen kan! Dit zijn vooral supermarkten, kantines en op stations.

 

Bij contactloos betalen heb je jouw pincode niet nodig. Je houdt je betaalpas kort voor of op de betaalautomaat en zodra je het piepsignaal hoort, is de betaling geslaagd. Dit kan echter alleen bij kleine bedragen tot aan de €25,- euro, dit in verband met de veiligheid.

Welke creditcards maken gebruik van contactloos betalen?

Niet alle creditcards hebben deze optie. Jouw kaart moet de NFC-chip hebben, die draadloos verbinding maakt met geschikte kaartlezer. Een aantal bekenden kaarten zoals de creditcards van de ANWB, de Mastercard Classic en de Visacards hebben deze optie al.

Als je niet zeker weet of jouw kaart ook geschikt is voor contactloos betalen, kun je altijd even op je kaart kijken. Hier moet dan een afbeelding op staan van het signaallogo, zie hieronder afgebeeld.

 

Dit logo staat ook op betaalautomaten die deze betaalmethode aankunnen. Op kaarten van Visa kan ook het woord ‘paywave’ staan in plaats van het logo. Dit betekent echter dat contactloos betalen gewoon mogelijk is. Ben je er nog niet helemaal uit welke creditcard je gaat kiezen? Kijk dan hier voor de verschillende mogelijkheden.

Is contactloos betalen wel veilig voor jouw creditcard?

Er zijn tegenwoordig heel veel oplossingen voor de veiligheid van je pinpas of creditcard. Het is namelijk bijna normaal dat iedereen contactloos kan betalen. Zo is er een grens afgesproken voor het te besteden bedrag. Je kunt niet meer dan €25,- contactloos pinnen, dan heb je namelijk je pincode nodig. Ook moet je de allereerste keer wel je pincode ingeven. Op deze manier activeer je jouw nieuwe betaalmethode.

Verder bestaan er tegenwoordig speciale hoesjes voor al je pasjes. Deze hoesjes zijn beschermd tegen contactloze verbindingen en daarom kunnen mensen niet zomaar geld van je pasjes afhalen als ze bijvoorbeeld langs je lopen.

5/5 - (2 stemmen)

Plaats een reactie